Systeemwanden in alle soorten en maten

Systeemwanden in alle soorten en maten

Systeemwanden in alle soorten en maten

23 november 2021
 Categorieën:
Zwaar bouwmateriaal, Blog


Ruimtes scheiden
Heb je een bestaand gebouw met daarin verschillende vertrekken waarvan je er enkele wilt afscheiden of wilt opdelen in twee of drie delen? Dan kun je de boel grondig op de kop zetten en aan het verbouwen gaan. Je kunt er een complete muur in laten zetten. Of in het geval van in drieën delen, twee muren natuurlijk.

Maar misschien zie je toch wel op tegen zo'n ingrijpende verbouwing, erg begrijpelijk. En, zo’n verbouwing is ook niet noodzakelijk om tot het gewenste eindresultaat te komen. Het kan namelijk anders.

Systeemwanden
Met systeemwanden kun je kamers of andere vertrekken opdelen in verschillende compartimenten. Dit kan in een woonhuis, maar ook in een bedrijfsgebouw, of wat te denken van een sportkantine of horecagelegenheid. Je kan het zo gek niet bedenken of systeemwanden zijn toepasbaar. Hieronder een paar concretere voorbeelden.

Kinderkamers in een woonhuis
Stel, je hebt een gezin en jullie hebben twee kinderen. Beide kinderen hebben een mooie ruime slaapkamer. Jullie hebben als ouders eigenlijk gezegd, we zijn tevreden met twee kinderen en het is goed zo. Maar na twee jaar komt er toch een kleine bij? Hier zijn jullie uiteraard net zo blij mee als met de eerste twee kinderen. Maar nu het praktische gedeelte. Het derde kindje moet ook ergens slapen.

Dan zal er een slaapkamer gecreëerd moeten worden. Het huis is net helemaal af en ingericht. Een grote verbouwing zie je niet zitten. Maar aangezien de twee slaapkamers van de huidige twee kids riant zijn zou er een opgedeeld kunnen worden in tweeën. Dit is prima te doen door het plaatsen van een systeemwand.

Krijg je nu ruzie met al je twee kids omdat zij geen ruimte willen inleveren? Dan kun je ook nog denken aan een systeemwand op zolder. Dan deel je daar de ruimte opnieuw in, blijft er nog ruimte over voor de wasmachine en ontstaat er toch een nieuwe slaapkamer.

Vergaderzaal op kantoor
Een systeemwand is in een kantoorpand ook prima te gebruiken, bijvoorbeeld in een spreekkamer. De ene keer zijn er bij een vergadering misschien maar zes mensen, de volgende keer wil je wellicht het voltallige personeel toespreken. Dan gaat het misschien wel om zestig man. Om de grootte van de spreekkamer hier op te kunnen aanpassen kun je een systeemwand plaatsen. Je blijft dan flexibel in de grootte van het vertrek.

Kortom, deze wanden zijn voor vele toepassingen een snellere en vaak goedkopere oplossing dan een complete verbouwing.

Over ons
Blog over bouw- materialen en producten

Hallo en welkom op mijn blog. Mijn naam is Evert en ik schrijf met veel plezier voor deze blog. Ik heb mijn passie voor bouwmaterialen en producten kunnen omtoveren tot een informatieve blog over dit thema. Op mijn blog vindt je kwalitatieve blogpost waarin ik vertel over verschillende soorten bouwmaterialen en hun toepassingen. Ik leg uit hoe verschillende technieken werken bij bouwmaterialen, waar je de beste bouwmaterialen kunt aanschaffen en mijn ervaringen over verschillende producten. Voor al jouw vragen over bouwmaterialen kun je bij deze blog terecht. Ik vertel alles over mijn ervaringen met de producten en deel mijn kennis over het vak.

Zoeken
Archief