Voor elk project de juiste dakbedekking producten

Voor elk project de juiste dakbedekking producten

Voor elk project de juiste dakbedekking producten

22 april 2020
 Categorieën:
Zwaar bouwmateriaal, Blog


Het aanbod aan dakbedekking producten is groot. Hoe maak je nu de juiste keuze?

Voor elke stijl en budget een oplossing
Dakbedekking producten bestaan in verschillende vormen en materialen. De keuze wordt medebepaald door je eigen smaak, de uitstraling en constructie van je gebouw, maar ook de prijs.

Dakpannen
De meest gebruikte dakbedekking voor hellende daken van woningen zijn dakpannen. Dakpannen zijn er in verschillende materialen, kleuren en groottes. Sommige types zijn specifiek behandeld tegen vuil en mos. Op de dakstructuur wordt een onderdakfolie aangebracht. Hierop worden verticale en horizontale houten latten getimmerd. De dakpannen worden op de houten latten gelegd en bovenaan afgewerkt met nokpannen. Eventuele aansluitingen aan muren of dakdoorvoeren worden met lood afgewerkt.

Leien
Een alternatief voor dakpannen, is een afwerking met leien. Oorspronkelijk werden leien uitsluitend uit leisteen vervaardigd. Nu bestaan ze ook in kunststof, zink of bitumen (shingles). Deze laatste wordt vaak gebruikt als dakbedekking voor tuinhuizen, fietsenstallingen of carports. De plaatsing gebeurt, net als bij dakpannen, op een structuur van houten latten. Met leinagels worden de leien bevestigd. Leien worden ook gebruikt als gevelbekleding. Er bestaan diverse legpatronen waardoor ze je woning een uniek uitzicht geven.

Bitumen of kunststoffen dakbedekking
Platte daken kunnen worden afgewerkt met een bitumen of kunststoffen afdichting. Als ondervloer zijn zowel houten platen als een betonnen dak geschikt. Bitumen, ook wel roofing genoemd, bestaat uit verschillende lagen die over elkaar gelijmd of gebrand worden. De duurzaamste vorm van kunststoffen dakbedekking is EPDM. Deze wordt in 1 geheel gelijmd waardoor naden tot een minimum worden beperkt. In opmars is ook de PVC-dakbedekking. Deze wordt, net zoals bij bitumen, in verschillende stroken aangebracht. Bitumen en PVC-dakbedekking kennen een levensduur van 25 à 30 jaar, terwijl EPDM zo’n 40 jaar meegaat.

Golf- en dakpanplaten
Golf- en dakpanplaten zijn eenvoudige en snelle oplossingen om het dak van je garage, tuinhuis of carport waterdicht te maken. Enige voorwaarde is dat het dak licht hellend is. De platen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en soorten. Ze zijn eenvoudig met schroeven te bevestigen op een houten dakstructuur.

Groen dak
Deze moderne manier van dakbedekking wint de laatste jaren meer en meer aan populariteit. Een groen dak isoleert, zuivert de lucht en zorgt voor een vergroening van de omgeving. Let bij de keuze van planten wel op het onderhoud. Een groen dak met mossen en vetplanten vergt weinig onderhoud. Terwijl grassen, struiken en planten meer arbeidsintensief zijn. Een groen dak wordt voorzien van een wortelwerende doek en drainageplaten. Controleer zeker of de dakstructuur het gewicht kan dragen.

Over ons
Blog over bouw- materialen en producten

Hallo en welkom op mijn blog. Mijn naam is Evert en ik schrijf met veel plezier voor deze blog. Ik heb mijn passie voor bouwmaterialen en producten kunnen omtoveren tot een informatieve blog over dit thema. Op mijn blog vindt je kwalitatieve blogpost waarin ik vertel over verschillende soorten bouwmaterialen en hun toepassingen. Ik leg uit hoe verschillende technieken werken bij bouwmaterialen, waar je de beste bouwmaterialen kunt aanschaffen en mijn ervaringen over verschillende producten. Voor al jouw vragen over bouwmaterialen kun je bij deze blog terecht. Ik vertel alles over mijn ervaringen met de producten en deel mijn kennis over het vak.

Zoeken
Archief